klantspecifieke carrosseriebouw
ContactRoute0561-612844
 - Heiwo

Geschiedenis

In 1926 blijkt Heida’s wagenmakerij in Wolvega direct een schot in de roos. Plaatselijke en landelijke transporteurs zien de meerwaarde van de kwaliteit van Heiwo. Op maat gemaakte koetswerken en opbouwen getuigen van de visie en het succes van de opdrachtgevers. De vraag naar maatwerk-carrosseriebouw komt al gauw vanuit heel Nederland en daarbuiten. Onder de naam Heiwo groeit de reputatie van ’s lands meest innovatieve tot die van ’s lands grootste. Tegenwoordig herkennen zowel nationale als internationale ondernemers Heiwo  nog steeds als dé specialist van maatwerk trailers, truckbakken en aanhangers. 

Heiwo, al sinds 1926 vooruitstrevend

De succespijlers van het eerste uur blijken ook nu nog de enige juiste. We denken met u mee om zo doordachte oplossingen te blijven ontwikkelen en duurzaam maatwerk te blijven leveren. Een reis door de tijd:

1926: Pieter Heida begint met zijn wagenmakerij in Wolvega. De carrosserieën zijn rijdende visitekaartjes voor vakwerk.

1953:  Heiwo introduceert als eerste producent de volledige aluminium carrosserie, onder de naam Heiwo meccano systeembouw. Heiwo is een samenstelling van Heida en Wolvega.

Heiwo carrossoriebouw

1970:  Heiwo start met de eigen productie van sandwichpanelen, de basis voor duurzame panelen waarmee zelfdragende geïsoleerde en plywood trailers worden opgebouwd.

1998:  Heiwo neemt in Maasdijk de reparatie- en onderhoudsspecialist G&A over.

heiwo carrossoriebouw

2006:  Heiwo vergroot de totale productieruimte van 10.000 m² naar 15.500 m². Een nieuwe hal voor de eindmontage en uitbreiding van de panelen productie.

2008:  Realisatie nieuwbouw pand Heiwo G&A in Maasdijk.

heiwo carrossoriebouw

2010:  Introductie van de LZV systemen waaronder het B double systeem.

2012:  Heiwo introduceert de aero dynamische bandlosser, waarbij brandstof besparing centraal staat.

2013:  Inspelend op de markt heeft Heiwo een Mega Luchtvrachttrailer met FNA certificaat ontwikkeld.

2014: Anno 2014 is Heiwo de grootste Nederlandse producent van top kwaliteit carrosserieën, bekend om zijn klantgerichte oplossingen, maatwerk en innovatie voor rendabele oplossingen voor het wegtransport.

2014:  Heiwo investeert in een eigen moderne spuiterij. Heiwo Coating verzorgt de gewenste kleuren, reclame en belettering.

Bekijk de historische foto’s van Heiwo Carrosseriefabriek Wolvega

Interesse in maatwerk van heiwo? Neem contact op
Voordelen HEIWO
  • Klantspecifiek Maatwerk
  • Innovatieve partner
  • Duurzame producten
  • 8 jaar garantie
  • Professionele partner
  • Betrouwbare levertijden
Route
Heiwo Repair Wolvega BV

 

Heiwo Repair Maasdijk BV