klantspecifieke carrosseriebouw
ContactRoute0561-612844
 - Heiwo
Deel dit bericht: deel via Facebook deel via Twitter deel via LinkedIn

Nieuwbouw Heiwo Maasdijk

Eerste paal in de grond voor uitbreiding Nederlandse carrosseriebouwer Heiwo BV

Op woensdag 7 april is gestart met de nieuwbouw van de Maasdijkse vestiging van carrosseriebouwer Heiwo uit Wolvega. In dit nieuwe pand op businesspark Honderdland gaat het bedrijf verder met de ontwikkeling van hightech koelwagens voor de transportsector. Met deze nieuwe vestiging kunnen de hoge ambities van dit bedrijf gerealiseerd worden. Heiwo-directeur Willem Feenstra was aanwezig voor het slaan van de eerste paal.

Het nieuwe pand in Maasdijk staat hemelsbreed maar een kilometer van het oude pand vandaan. Toch is het een grote stap in de ontwikkeling van het bedrijf. Met deze nieuwbouw wordt de capaciteit twee en een half keer zo groot en hoeft er geen gebruik meer te worden gemaakt van externe parkeerlocaties voor de trailers. Met 18 werkplekken, twee APK-straten en eigen spuitfaciliteiten kan Heiwo Repair Maasdijk ook grote klanten van A tot Z bedienen. Volgens planning wordt het nieuwe pand voor het einde van dit jaar in gebruik genomen.

Innovatief

Doordat Heiwo gespecialiseerd is in trailers met koel- en verwarmingstechniek is Maasdijk een belangrijke uitvalsbasis. De enorme bloemen- en groenteteelt in de regio vraagt om innovatieve oplossingen zodat de producten optimaal geconserveerd worden tijdens het transport. Daarnaast produceert Heiwo een trailer die qua afmeting exact is afgestemd op de maatvoering van de rolcontainers van bloementelers. Zo wordt elke vierkante millimeter benut.

Duurzaam product

Heiwo produceert al sinds 1970 eigen panelen waarmee de trailers worden opgebouwd. Deze panelen zijn sterker en hebben een hoger isolerend vermogen dan andere panelen op de markt. En wat nog belangrijker is, ze behouden hun isolatiewaarde lang vast waardoor de levensduur verdubbelt ten opzichte van standaard panelen.

Met name die verlenging van de levensduur maakte uitbreiding in Maasdijk noodzakelijk. Naast verkoop van nieuwe wagens focust Heiwo zich in Maasdijk vooral op onderhoud, schadeherstel en APK-keuringen.

Een vak apart

De specialistische producten vragen ook om specialistische medewerkers. Daarom heeft Heiwo sinds een aantal jaren een eigen opleidingstraject. “Jongens en meisjes die niet graag in de boeken zitten, kunnen veel aanleg hebben voor techniek”, vertelt Feenstra. “Hiervoor is het wel noodzakelijk om je als bedrijf te laten zien.” Daarom organiseert Heiwo in samenwerking met scholen uit de omgeving excursies en snuffelstages binnen het bedrijf. “Zo kunnen we laten zien wat er in de fabriek gemaakt wordt en kan de interesse van de jeugd aangewakkerd worden om te kiezen voor een intern scholingstraject bij Heiwo.”

BENIEUWD OF HEIWO OOK IETS VOOR U KAN BETEKENEN? NEEM CONTACT OP