klantspecifieke carrosseriebouw
ContactRoute0561-612844
 - Heiwo
Deel dit bericht: deel via Facebook deel via Twitter deel via LinkedIn

Heiwo Carrosseriefabriek breidt uit met spuiterij

Heiwo Carrosseriefabriek in Wolvega breidt uit met een coatingafdeling. Onder de naam Heiwo Coating wordt aan de overkant van de Industrieweg, tegenover de bestaande productiehallen, een 1500 m2 grote moderne spuiterij gebouwd voorzien van twee spuitcabines van ieder 18 x 5 meter. De start van de productie is gepland in mei 2014.

De nieuwbouw komt voort uit een gedeeltelijke overname van Koning Coating Service in Joure. Door het spuitwerk in eigen huis te halen, realiseert Heiwo een professionele verbreding van de bedrijfsactiviteiten

Overname spuiterijafdeling Koning Coating Service

Sinds jaar en dag verzorgt Koning Coating Service het spuitwerk van nieuwe vrachtwagens die bij Heiwo van de productieband rollen. Tot aan 2005 grensden beide bedrijven aan elkaar. Nadat een felle brand het pand van Koning Coating Service in 2005 verwoestte, werden de werkzaamheden verplaatst naar Joure, waar Heiwo vaste klant bleef. Nu eigenaar Theo Koning zijn werkzaamheden wil afbouwen, was de overname van de spuiterijafdeling door Heiwo Carrosseriefabriek een logische stap. Koning blijft actief in het ontwerpen en aanbrengen van reclame op opleggers en trucks. De uitbreiding levert Heiwo zeven arbeidsplaatsen op. Deze worden ingevuld door huidige medewerkers van Koning Coating Service.

Nieuwbouw Heiwo Coating in februari 2014 Nieuwbouw Heiwo Coating in maart 2014

Enkele meters rijden tot finale afwerking

‘Door het spuiten in eigen huis te halen, besparen we op jaarbasis op transportkosten en kunnen we ons werk flexibeler inrichten’, zegt Heiwo-directeur Willem Feenstra. Gemiddeld rijden er per week zes tot tien nieuwe trailers, aanhangwagens en trucks de carrosseriefabriek uit, die vanaf mei slechts enkele meters hoeven af te leggen voor de finale afwerking met kwalitatief hoogwaardig spuitwerk. Met de nieuwbouw voldoet Heiwo Coating straks aan de laatste eisen op het gebied van spuitwerk.

Grootste carrosseriebouwer in Nederland

De bouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Bakker uit Oldelamer en Groen Installaties uit Wolvega. Heiwo Carrosseriefabriek is de grootste in Nederland producerende carrosseriebouwer in de koel- en vriesmarkt. In Wolvega telt Heiwo zo´n tachtig medewerkers. Op de vestiging in Maasdijk werken dertien personeelsleden. Gezamenlijk produceren zij jaarlijks zo´n 400 plywood en koel-/vriesopbouwen voor opleggers, aanhangwagens en trucks.

BENIEUWD OF HEIWO OOK IETS VOOR U KAN BETEKENEN? NEEM CONTACT OP