klantspecifieke carrosseriebouw
ContactRoute0561-612844
Moeijes truckland 50 jaar samenwerking - Heiwo
Deel dit bericht: deel via Facebook deel via Twitter deel via LinkedIn

Truckland, DAF en Moeijes Internationale Transporten vieren ruim 50 jaar samenwerking met zes nieuwe DAF XF 460 combi’s

Met de levering van zes nieuwe DAF XF460 FAR Super Space Cab 6×2 LowDeck bakwagens completeert Truckland Noord-Holland de eerste grote vlootvervanging sinds jaren bij Moeijes Internationale Transporten in Zwaag. De vervoerder besloot eerder tot complete vervanging van achttien bestaande voertuigcombinaties door moderne Euro 6 uitvoeringen. DAF voorziet in een derde van deze vernieuwing, als trouw huismerk van het familiebedrijf. Waarbij Heiwo Carrosseriefabriek voor het opbouwen en TRS voor de emmissiearme, elektrische koelinstallaties zorgt.

Moeijes truckland 50 jaar samenwerking

Moeijes Internationale Transporten bestaat sinds 1917, een bestaand bedrijf dat zich inmiddels volledig heeft gericht op het transport van geconditioneerde goederen in West Europa. Ondertussen geven René en Daniël Moeijes, als vertegenwoordigers van de vierde generatie, leiding aan het bedrijf met circa tachtig eigen vrachtauto’s. “Daarbij werken wij met ons eigen combi-transportconcept”, legt René uit. “Door de jaren heen hebben wij carrosserieën, koelmachines en laadkleppen ontwikkeld die het beste bij ons werk passen. Ook nu hebben wij dat concept weer iets geoptimaliseerd en zijn daarmee op zoek gegaan naar fabrikanten van bakwagen- en aanhangwagenchassis. Daarbij hebben wij dit keer een keus gemaakt uit drie aanbieders van elk. Dat verklaart dat de door DAF en Truckland ontwikkelde Euro 6 XF’s zijn voorzien van Heiwo Carrosseriefabriek (af fabriek in de kleur gecoate –red.) polyester carrosserieën met emissiearme TRS-Ecodrive aangedreven TRS-Iceland koelinstallaties. Waarbij de carrosserieën, net als bij de vorige serie DAF’s, direct op het chassis worden gebouwd zonder tussenframe. Dit draagt bij aan een zo laag mogelijk eigen gewicht. Vanwege de Duitse Maut, het milieu en ons beleid op het gebied van Milieu Verantwoord Ondernemen zijn alle nieuwe DAF trucks voorzien van Euro 6, 460pk dieselmotoren met AS-Tronic versnellingsbakken. Verder is er gekozen voor grote en comfortabele Super Space Cab cabines met de nodige extra’s voor onze chauffeurs, aluminium wielen, speciale door DAF ontwikkelde lichtgewicht 1.000 liter brandstoftanks en een aangepast uitlaatsysteem. Om tot maximale efficiency te komen zijn alle trucks ook voorzien van DAF’s Ecodrive en Predictive Cruise Control. Waarbij de chauffeurs via DAF en Truckland een cursus krijgen om correct met deze besparende techniek om te gaan. Zo passen deze voertuigen optimaal bij ons werk en kunnen weer jaren mee.”

Uiteindelijk zijn de achttien nieuwe combi’s bedoeld als vervanging van bestaande Euro 5 DAF’s.  Maar gelet op het vele werk van dit moment, blijft een deel van de bestaande vloot tijdelijk nog wat langer rijden. “In alle gevallen geldt dat wij met onze eigen werkplaats het onderhoud verrichten. Daarbij werken wij nauw samen met de leveranciers van de voertuigen, waaronder Truckland Noord-Holland”, vervolgt René Moeijes.

“Wij hebben goede verwachtingen van deze nieuwe DAF’s. In de komende periode gaan wij ervaring opdoen met alle achttien trucks, de prestaties monitoren en vergelijken. Op basis daarvan komen wij tot onze keuze voor de volgende vervangingen van onze bestaande vloot.”

Met deze levering van de nieuwe Euro 6 DAF XF-en continueren Moeijes, DAF en Truckland hun ruim 50-jarig bestaande samenwerking.

Eerste DAF Moeijes oktober 1962

BENIEUWD OF HEIWO OOK IETS VOOR U KAN BETEKENEN? NEEM CONTACT OP